Ergologie

 

Nieuw bij deze cursussen is de (zesde) terugkomdag. Cursisten kunnen hiervoor kiezen uit 2 data, op beide data is plaats voor 50% van de cursisten waardoor er extra aandacht per cursist is.

De inschrijving is gesloten
(Data 2019 cursussen wordt eind maart 2018 op deze site aangekondigd
en inschrijving wordt eind mei 2018 geopend.)

 

Op 17 juni 2017 konden ergotherapeuten zich op deze site inschrijven voor deelname aan de 5-daagse PRPP assessment cursus 2018 en de bijbehorende terugkomdag.
Inschrijven én gelijktijdig betalen via iDEAL kan door middel van een inschrijfformulier dat op die dag om 12.00 uur 's middags onder aan deze pagina beschikbaar is.
De PRPP assessment cursus wordt in 2018 twee maal aangeboden, in maart en september. Iedere cursus biedt plaats aan 32 cursisten. De terugkomdag biedt plaats aan 16 cursisten en volgt ongeveer 6 tot 8 weken later op een donderdag of vrijdag naar keuze. De cursus wordt in het nederlands gegeven, de bijbehorende cursusmap bevat een Engelstalige handleiding. Meer informatie hier onder.

 

PRPP assessment cursus - 2018
• Cursus maart: 12 t/m 16 maart (+ terugkomdag do. 31 mei of vrij. 1 juni)
• Cursus april: 9 t/m 13 april (+ terugkomdag do. 21 of vrij. 22 juni)

• Cursus september: 24 t/m 28 sept. (+ terugkomdag do. 15 of vrij. 16 november)
5-daagse cursus met 1 terugkomdag
Cursusbedrag € 1.475,-

De PRPP assessment cursus staat open voor ergotherapeuten die het betekenisvol handelen van kinderen en volwassenen met problemen in de informatieverwerking betrouwbaar en valide willen observeren en vastleggen.

Het Perceive, Recall, Plan and Perform systeem van taakanalyse is een gestandaardiseerd, klinisch redeneermodel dat gebruikt wordt om het handelen van de cliënt te observeren, analyseren en behandelen. Het PRPP systeem is een generiek instrument, ontwikkeld voor het vastleggen van dagelijks functioneren van mensen met problemen in de informatieverwerking. Het is ontwikkeld in Australië en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. Het PRPP kijkt naar het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).
Doel van de analyse:
• Het vastleggen van de mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen voor het verhogen van de mate van beheersing;
• Het verklaren van de gemaakte fouten en huidige mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen gericht op het verbeteren van de toepassing van strategieën van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

Het PRPP assessment wordt in de Ergotherapierichtlijnen aanbevolen om het betekenisvol handelen van de cliënt met problemen in de informatieverwerking vast te leggen, op zowel het niveau van beheersing van de geobserveerde activiteit als de sterktes en zwaktes in de items van informatieverwerking.

 

Cursus
In vijf cursusdagen (van 9.30 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Het cursusmateriaal bestaat uit een cursusmap die u op de eerste cursusdag uitgereikt krijgt en bevat het nederlandstalige instrument (en als achtergrondinformatie de originlele PRPP handleiding en theoretische onderbouwing in het Engels). De digitale informatie inclusief een persoonlijk digitaal PRPP Scoreformulier wordt u na afloop van de cursus per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het dagprogramma

Terugkomdag
Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een donderdag of vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback. Keuze voor een donderdag of vrijdag wordt gemaakt bij inschrijving.

Docenten
Tijdens de cursusduur zijn twee docenten aanwezig. De 5-daagse cursus kan worden gegeven door Lieke Timmermans, Jochen Bilderbeek, Remco Klopper en dr. Esther Steultjens. Zij zijn allen PRPP-docent, lid van het internationale PRPP netwerk en ergotherapeut. De terugkomdag wordt gegeven door Jochen Bilderbeek en Remco Klopper.

Accreditatie en certificering
De 6-daagse PRPP assessment cursus is voor 49 punten ADAP geaccrediteerd, wat is gerelateerd aan 49 studiebelastinguren. Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dient u uw gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.

Cursuslocatie
De cursus en de terugkomdag worden gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Inschrijven voor de PRPP assessment cursus 2018

Bij de cursus van uw keuze (maart of september) kunt u voor inschrijving klikken op de terugkomdag met de aangegeven donderdag of vrijdag.

De inschrijving is gesloten

Uw inschrijving is compleet wanneer u zich aangemeld heeft via het aanmeldingsformulier dat dan via een link op deze pagina beschikbaar is én het cursusbedrag bijgeschreven is op de rekening van Ergologie. U dient hiervoor tijdens aanmelding direct via iDEAL het cursusbedrag over te maken. Na inschrijving en betaling ontvangt u automatisch een voorlopige bevestiging van inschrijving.

Uw deelname aan de cursus is definitief als:
1. u zich aangemeld heeft via het aanmeldingsformulier.
2. het cursusbedrag via iDEAL bijgeschreven is op de rekening van Ergologie.
3. u de bevestiging van deelname ontvangen heeft.

Tijdens uw betaling kan uw gewenste keuze al van voldoende cursisten voorzien zijn, u komt dan automatisch in de volgende mogelijkheid waar nog plaats is. Dit wordt u meegedeeld in onze bevestiging.

Er is veel belangstelling voor deelname, voorgaande cursussen (met in totaal plaats voor 64 cursisten) waren binnen 24 uur na opening van het inschrijvingsformulier volgeboekt. In verband met de drukke werkzaamheden van de docenten zijn meer cursussen per jaar niet mogelijk.
Klik hier voor meer info over de inschrijvingsprocedure

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als u een klacht heeft dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kunt u lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden