Ergologie

 

 

 

 

PRPP Interventie cursus - 2023

6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.670,-

Dinsdag 28 nov. t/m maandag 4 dec. 2023
met terugkomdag vrijdag 9 februari 2024

Locatie Expo Houten

 

PRPP Interventie cursus - 2024

6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.775,-

PRPP-Interventie cursus 2
Maandag 4 november - vrijdag 8 november 2024
met terugkomdag vrijdag 13 december 2024
Locatie Valk Hotel Zwolle

 

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden en video's.

 

Cursus

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen.

Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.

Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing

De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

Wil je meer weten over de wetenschappelijke verantwoording? Kijk dan bij Wetenschap en PRPP.

 

Docenten
De cursus kan worden gegeven door Marieke Lindenschot, Daniël du Corbier en Erica Blokker. Zij zijn PRPP-Interventie docent en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
In 2023 is de 6-daagse PRPP Interventie cursus geaccrediteerd voor 42 punten voor de contacturen op de cursusdagen. Houd rekening met enige zelfstudie gedurende de week en het uitvoeren van de PRPP-Interventie voorafgaand aan de terugkomdag. Wegens het ontbreken van een toets zijn deze uren niet geaccrediteerd.
Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dien je je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.
(Voor aanmelden voor de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
De eerste cursusdag start de om 09.30 uur, de rest van de cursusdagen starten om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

 

Cursuslocaties
De cursussen worden gegeven op verschillende locaties:

Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.
Deze locatie is zowel per auto als per openbaar vervoer (trein en aansluitend bus) goed bereikbaar. Expo Houten beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen op eigen terrein, geen parkeerkosten.

Klik hier voor de routebeschrijving

Aristo Utrecht Lunetten, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht.
Deze locatie is zowel per openbaar vervoer (trein) als per auto goed bereikbaar. Aristo Utrecht beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein, parkeerkosten
voor 1 dag € 7,50. Rondom Aristo Utrecht liggen gratis maar beperkt openbare parkeerplaatsen.

Klik hier voor de routebeschrijving

Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle.
Hotel Zwolle is gelegen aan de noordkant van Zwolle, langs de A28 afslag 21 (Hessenpoort). Bushalte Bentheimstraat (buslijn 29) bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het hotel.

Klik hier voor de routebeschrijving

 

Inschrijven voor de PRPP Interventie cursus

Bij inschrijving geeft u bij uw factuurgegevens aan of u zelf of uw werkgever betaalt.

Let op: betaalt uw werkgever? Vraag dan van tevoren de factuurgegevens op bij uw werkgever (naam, adres, referentie / kostenplaats / ordernummer, emailadres). Indien een factuur later dient te worden aangepast wordt hiervoor € 52,50 administratiekosten berekend.

De inschrijving loopt via een portal waarbij je een login maakt op basis van je mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Via de portal heb je inzage in informatie over de cursus, de factuur en kun je vragen stellen, wijzigingen doorgeven, etc.

U kunt kiezen voor direct via iDEAL betalen of voor een factuur met een betalingstermijn van 30 dagen. In beide gevallen volgt de factuur direct via de mail.

 

Klik hier om het inschrijfformulier te openen en kies
voor de PRPP-Interventie cursus in 2023 of 2024

 

Uw inschrijving is compleet wanneer u na ontvangst van de factuur voor deelname het cursusbedrag heeft overgemaakt. U ontvangt een bevestiging van betaling en deelname.

Deze inschrijving stopt als er voldoende cursisten en reservecursisten voor 2023 zijn genoteerd.

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene voorwaarden

Als je een klacht hebt dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kun je lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene voorwaarden