Ergologie

 

 

 

INSCHRIJVING IS GEOPEND
Zie onder aan deze pagina.

 

PRPP Interventie cursus - NL - voorjaar 2023

6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.670,-

Maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2023
met terugkomdag vrijdag 2 juni 2023

 

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden en video's.

 

Cursus

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen.

Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.

Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing

De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

 

Docenten
De cursus kan worden gegeven door Marieke Lindenschot, Daniël du Corbier en Erica Blokker. Zij zijn PRPP-Interventie docent en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
In 2023 is de 6-daagse PRPP Interventie cursus geaccrediteerd voor 42 punten voor de contacturen op de cursusdagen. Houdt rekening met enige zelfstudie gedurende de week en het uitvoeren van de PRPP-Interventie voorafgaand aan de terugkomdag. Wegens het ontbreken van een toets zijn deze uren niet geaccrediteerd.
Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dien je je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.
(Voor aanmelden voor de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Inschrijven voor de PRPP Interventie cursus 2023

Het inschrijfformulier opent door op de onderstaande link te klikken, je komt in een Google-omgeving. Door het formulier in een keer in te vullen en direct te verzenden hoef je niets in Google te bewaren.

Na inschrijving volgt na +/- 10 dagen via de mail de factuur met een betalingstermijn van 30 dagen. Zorg er a.u.b. voor dat als de factuur aan de werkgever wordt gericht alle relevante gegevens/kostenplaatsen e.d. worden ingevuld.

Klik hier om het inschrijfformulier 2023 te openen

 

Uw inschrijving is compleet wanneer u na ontvangst van de factuur voor deelname het cursusbedrag heeft overgemaakt. U ontvangt een bevestiging van betaling en deelname.

Deze inschrijving stopt als er voldoende cursisten en reservecursisten voor 2023 zijn genoteerd.

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als je een klacht hebt dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kun je lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden