Ergologie

 

Ergologie volgt en hanteert strak de nieuwste overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het corona virus.

 

 

INSCHRIJVING IS GEOPEND
Zie onder aan deze pagina.

 

PRPP Interventie cursus - NL - voorjaar 2023
• Cursus data: nog niet bekend
6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.670,-

 

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden en video's.

 

Cursus

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen.

Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.

Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing

De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

 

Docenten
De cursus kan worden gegeven door Marieke Lindenschot, Daniël du Corbier en Erica Blokker. Zij zijn PRPP-Interventie docent en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
De 6-daagse PRPP-Interventie cursus is t/m 2022 voor 35 punten ADAP geaccrediteerd. Voor 2023 worden (i.v.m. al doorgevoerde ontwikkelingen) bij de nieuwe accreditatie ongeveer 43 punten verwacht. Hiervan staan 35 punten voor de contacturen op de cursusdagen en 8 punten voor 8 uur zelfstudie. Deze zelfstudie vindt plaats in de avonduren en in de tijd tussen de 5-daagse cursus en de terugkomdag (6de dag).
Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dien je je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.
(Voor aanmelden voor de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Aanmelden voor de PRPP Interventie cursus

Om aan te melden voor specifiek deze cursus moet je aan het volgende voldoen:
- je bent een ergotherapeut
- je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd
- je past de PRPP in de praktijk toe

Voor aanmelding kun je klikken op de aanmeld-link hieronder.
Vermeld in de aanmeld-mail:
- als onderwerp van de mail: Aanmelding PRPP Interventie 2023
- voor- en achternaam
- woonplaats
- telefoonnummer dat kan worden gebeld voor evt. overleg
- mail-adres waar de mail voor cursistgegevens naar toe moet worden gemaild
Klik op verzenden, het juiste mailadres van Ergologie is al ingesteld

Zodra de data in 2023 bekend zijn ontvang je een mail van Ergologie waarin je om extra gegevens als cursist wordt gevraagd. Je inschrijving is compleet als je de gevraagde cursistgegevens hebt geretourneerd én na ontvangst van de factuur het cursusbedrag hebt overgemaakt. Na inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging van deelname aan de cursus.

Klik hier voor aanmelden PRPP Interventie cursus voorjaar 2023

 

Als de link niet meer op deze pagina staat zijn voldoende aanmeldingen ontvangen en is de inschrijving gesloten.

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als je een klacht hebt dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kun je lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden