Ergologie

 

Met ingang van 2019 heeft Ergologie toestemming van Chris Chapparo en Judy Ranka om de PRPP Interventie cursus aan te bieden in het Nederlands met Nederlandse voorbeelden.

INSCHRIJVING IS GEOPEND
Zie onder aan deze pagina

 

PRPP Interventie cursus - NL - januari 2020
• Cursus data: 27 t/m 31 januari 2020
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven.

 

Cursus

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen.

Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.

Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing

De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

 

Docenten
De cursus wordt gegeven door Daniël du Corbier en Marieke Lindenschot. Zij zijn PRPP-Interventie docent en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
De 5-daagse PRPP Interventie cursus is voor 35 punten ADAP geaccrediteerd. Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dien je je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.
(Voor aanmelden voor de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.
Klik hier voor de routebeschrijving

 

Aanmelden voor de PRPP Interventie cursus

Voor aanmelding kun je klikken op de aanmeld-link hieronder. Je ontvangt dan een mail van Ergologie waarin je om extra gegevens als cursist wordt gevraagd en er wordt een factuur- en bankrekeningnummer voor de betaling vermeld.

Als je op de aanmeld-link klikt opent een gewone blanco mail, met een code gericht aan het mailadres van Ergologie.
Vermeld in de aanmeld-mail:
- als onderwerp van de mail: aanmelding
- voor- en achternaam
- woonplaats
- telefoonnummer dat kan worden gebeld voor evt. overleg
- mail-adres waar de mail voor cursistgegevens naar toe moet worden gemaild
Klik op verzenden, het juiste mailadres van Ergologie is al ingesteld

INSCHRIJVING

Om in te schrijven voor specifiek deze cursus moet je aan het volgende voldoen:
- je bent een ergotherapeut
- je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd
- je past de PRPP in de praktijk toe

PRPP Interventie cursus - NL - januari 2020
• Cursus data: 27 t/m 31 januari 2020
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-

INSCHRIJVING:

Klik hier voor aanmelden PRPP Interventie cursus 27 t/m 31 januari 2020

 

Als de link niet meer op deze pagina staat zijn voldoende aanmeldingen ontvangen en is de inschrijving gesloten.

Je inschrijving is compleet als je op verzoek van Ergologie de gevraagde cursistgegevens hebt geretourneerd én het cursusbedrag hebt overgemaakt. Na inschrijving en betaling ontvang je na enkele dagen een bevestiging van inschrijving en de inmiddels betaalde factuur.

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als je een klacht hebt dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kun je lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden