Ergologie

 

 

 

De tweede en laatste PRPP Interventie cursus van Ergologie in 2020 is een
in-company cursus van ma 11 t/m vrij 15 mei 2020
en wordt georganiseerd door
Libra Revalidatie en Audiologie, locatie Leijpark in Tilburg.

INSCHRIJVING GEOPEND

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met Libra via:
Libra Revalidatie en Audiologie - in-company
voor verdere informatie en inschrijving.

 

Algemene informatie over de cursus:

PRPP Interventie cursus - NL - mei 2020
• Cursus data: 11 t/m 15 mei 2020
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is in nauw overleg met de grondleggers Chris Chapparo en Judy Ranka nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden.

 

Cursus

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen.

Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.

Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing

De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

 

Deelname

Om deel te nemen aan deze cursus moet je aan het volgende voldoen:
- je bent een ergotherapeut
- je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd
- je past de PRPP in de praktijk toe

 

Cursuslocatie

De cursus wordt in-company gegeven bij:
Libra Revalidatie en Audiologie
Locatie Leijpark
Prof. Stoltehof 3
5022 KE Tilburg

 

Docenten
De cursus wordt gegeven door Daniël du Corbier en Esther Steultjens. Zij zijn PRPP-Interventie docent bij Ergologie en ergotherapeut.

Accreditatie en certificering
De 5-daagse PRPP Interventie cursus is voor 35 punten ADAP geaccrediteerd. Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dien je je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren bij inschrijving.
(Voor deelname aan de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.