Ergologie

 

 

 

De inschrijving 2024 is geopend

Onder aan deze pagina staat een link om in te schrijven voor deelname aan de 6-daagse PRPP-Assessment cursussen 2024 inclusief terugkomdag.

De PRPP-Assessment cursus wordt in 2024 vier maal aangeboden op verschillende locaties. Iedere cursus biedt plaats aan 32 cursisten. De terugkomdag volgt ongeveer 8 weken later op een vrijdag. De cursus wordt in het Nederlands gegeven, de bijbehorende cursusmap bevat een Engelstalige handleiding.

 

PRPP-Assessment cursussen - 2023

Er zijn geen beschikbare cursusplaatsen meer in 2023.
Inschrijving is niet meer mogelijk.

- ma 13 t/m vr 17 maart 2023, TKD vr 12 mei (Locatie Aristo Utrecht-Lunetten) - VOL

- ma 17 t/m vr 21 april 2023, TKD vr 2 juni (Locatie Expo Houten) - VOL

- ma 25 t/m vr 29 september 2023, TKD vr 24 nov (Locatie Expo Houten) - VOL

- ma 9 t/m vr 13 oktober 2023, TKD vr 15 dec (Locatie Aristo Utrecht-Lunetten) - VOL

 

PRPP-Assessment cursussen - 2024

6-daagse cursus inclusief terugkomdag (TKD)
Cursusbedrag € 1.775,-

Beschikbare data:

- PRPP-Assessment cursus 1
  di 27 feb - ma 4 maart 2024, TKD 19 april - Inschrijving geopend
  Locatie Aristo Utrecht-CS

- PRPP-Assessment cursus 2
  ma 8 april - vr 12 april 2024, TKD 24 mei - Inschrijving geopend
  
Locatie Aristo Utrecht-Lunetten

- PRPP-Assessment cursus 3
  vr 6 september - do 12 september 2024, TKD 18 okt - Inschrijving geopend

  Waarschijnlijk locatie Arnhem, anders locatie Utrecht

- PRPP-Assessment cursus 4
  ma 7 oktober - Vr 11 oktober 2024, TKD 6 dec - Inschrijving geopend
  
Locatie Aristo Utrecht-Lunetten

 

De PRPP

De PRPP-Assessment cursus staat open voor ergotherapeuten die het betekenisvol handelen van kinderen en volwassenen met problemen in de informatieverwerking betrouwbaar en valide willen observeren en vastleggen.

Het Perceive, Recall, Plan and Perform systeem van taakanalyse is een gestandaardiseerd, klinisch redeneermodel dat gebruikt wordt om het handelen van de cliënt te observeren, analyseren en behandelen. Het PRPP systeem is een generiek instrument, ontwikkeld voor het vastleggen van dagelijks functioneren van mensen met problemen in de informatieverwerking. Het is ontwikkeld in Australië en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. Het PRPP kijkt naar het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).
Doel van de analyse:
• Het vastleggen van de mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen voor het verhogen van de mate van beheersing;
• Het verklaren van de gemaakte fouten en huidige mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen gericht op het verbeteren van de toepassing van strategieën van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

Het PRPP-Assessment wordt in de Ergotherapierichtlijnen aanbevolen om het betekenisvol handelen van de cliënt met problemen in de informatieverwerking vast te leggen, op zowel het niveau van beheersing van de geobserveerde activiteit als de sterktes en zwaktes in de items van informatieverwerking.

Wil je meer weten over de wetenschappelijke verantwoording? Kijk dan bij Wetenschap en PRPP.

 

Cursus
In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP-Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Het cursusmateriaal bestaat uit een cursusmap die u op de eerste cursusdag uitgereikt krijgt en bevat het Nederlandstalige instrument (en als achtergrondinformatie de originlele PRPP handleiding en theoretische onderbouwing in het Engels). De digitale informatie inclusief een persoonlijk digitaal PRPP Scoreformulier wordt u na afloop van de cursus per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het dagprogramma

Terugkomdag
Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages.

Docenten
Tijdens de cursusduur zijn twee docenten aanwezig. De 5-daagse cursus kan worden gegeven door Jochen Bilderbeek, Daniël du Corbier, Eveline Cranendonk, Sabine van Erp, Remco Klopper en Lieke Timmermans. Zij zijn allen PRPP-docent, lid van het internationale PRPP netwerk en ergotherapeut. De terugkomdag wordt standaard gegeven door Jochen Bilderbeek en Remco Klopper.

Accreditatie en certificering
De 6-daagse PRPP-Assessment cursus is voor 49 punten ADAP geaccrediteerd. Hiervan staan 39 punten voor de contacturen op de cursusdagen en 10 punten voor 10 uur zelfstudie. Deze zelfstudie vindt plaats in de avonduren en in de tijd tussen de 5-daagse cursus en de terugkomdag (6de dag).
Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dient u uw gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie. (Voor deelname aan de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op de eerste cursusdag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de cursusdagen starten om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

 

Cursuslocaties
De cursussen worden gegeven op verschillende locaties:

Aristo Utrecht-CS, Godebaldkwartier 357, 3511 DT Utrecht (Kantoren Janssoenborch Hoog Catharijne). Navigatieadres (per auto): Spoorstraat 22, Utrecht.
Deze locatie is per openbaar vervoer (trein) goed bereikbaar. Gevestigd in winkelcentrum Hoog Catharijne, op 2 minuten loopafstand van het NS-station Utrecht-Centraal.Hou rekening met zoeken naar een parkeerplaats en parkeerkosten als je met de auto komt.

www.aristo.nl

Aristo Utrecht-Lunetten, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht.
Deze locatie is zowel per openbaar vervoer (trein) als per auto goed bereikbaar. Aristo Utrecht beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein, parkeerkosten voor 1 dag
€ 7,50. Rondom Aristo Utrecht liggen gratis maar beperkt openbare parkeerplaatsen.

www.aristo.nl

Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.
Deze locatie is zowel per auto als per openbaar vervoer (trein en aansluitend bus) goed bereikbaar. Expo Houten beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen op eigen terrein, geen parkeerkosten.

www.expohouten.nl

The green Meeting Center, Nieuwe Stationsstraat 10, 6811 KS Arnhem.
The Green is zowel met auto als OV goed bereikbaar.

Kom je met de auto? Parkeer dan in parkeergarage centraal (let op; betaald parkeren). Vanuit de parkeergarage kan je de route volgen naar de kantoren, richting de ‘1e’ verdieping, je komt dan op het kantorenplein uit waar in de blauwe toren The Green is gevestigd.
Kom je met de trein? Arnhem Centraal Station ligt op 1 minuut loopafstand. Je kunt vanuit de stationshal met de roltrappen naar boven (t.h.v. de Burger King) om in het kantorenplein uit te komen.

www.thegreenarnhem.nl

 

Inschrijven voor de PRPP Assessment cursussen 2024

Bij inschrijving geeft u bij uw factuurgegevens aan of u zelf of uw werkgever betaalt.

Let op: betaalt uw werkgever? Vraag dan van tevoren de factuurgegevens op bij uw werkgever (naam, adres, referentie / kostenplaats / ordernummer, emailadres). Indien een factuur later dient te worden aangepast wordt hiervoor € 52,50 administratie-kosten berekend.

U kunt kiezen voor direct via iDEAL betalen of voor een factuur met een betalingstermijn van 30 dagen. In beide gevallen volgt de factuur direct via de mail.

De inschrijving loopt via een portal waarbij je een login maakt op basis van je mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Via de portal heb je inzage in informatie over de cursus, de factuur en kun je vragen stellen, wijzigingen doorgeven, etc.


Klik hier om het inschrijfformulier 2024 te openen


Uw cursusinschrijving is definitief na betaling. Bij de inschrijving kiest u voor direct betalen via iDeal of later betalen op factuur. Direct betalen via iDeal geeft direct garantie op plaatsing in de gekozen cursus. Meer informatie over de wijze van betalen volgt binnenkort.

Deze inschrijving stopt als er voldoende cursisten en reservecursisten voor 2024 zijn genoteerd.

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn leveringsvoorwaarden van kracht.
Klik hier voor de algemene voorwaarden

Als u een klacht heeft dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kunt u lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene voorwaarden