Ergologie

 

Voor de PRPP Assessment cursussen in 2023 kan nu aangemeld worden. (Er komt deze keer geen inschrijvingsdag eind mei.)

De data voor 2023 zijn nog niet bekend, in volgorde van aanmelding kan voor de verschillende data gekozen en ingeschreven worden zodra die bekend zijn, naar verwachting eind mei 2022.

Na inschrijving op datum volgt de factuur met een betalingstermijn van 30 dagen.

 

Ergotherapeuten kunnen zich onderaan op deze pagina nu aanmelden voor deelname aan de 6-daagse PRPP Assessment cursussen 2023 inclusief terugkomdag.

De PRPP Assessment cursus wordt in 2023 aangeboden op twee verschillende locaties. Iedere cursus biedt plaats aan 32 cursisten (als de regels van de overheid het weer toelaten). De terugkomdag volgt ongeveer 8 weken later op een vrijdag. De cursus wordt in het Nederlands gegeven, de bijbehorende cursusmap bevat een Engelstalige handleiding.

 

PRPP Assessment cursussen - 2023

6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.670,-

Data's worden bekend eind mei 2022, nu loopt de algemene aanmelding

 

De PRPP Assessment cursus staat open voor ergotherapeuten die het betekenisvol handelen van kinderen en volwassenen met problemen in de informatieverwerking betrouwbaar en valide willen observeren en vastleggen.

Het Perceive, Recall, Plan and Perform systeem van taakanalyse is een gestandaardiseerd, klinisch redeneermodel dat gebruikt wordt om het handelen van de cliënt te observeren, analyseren en behandelen. Het PRPP systeem is een generiek instrument, ontwikkeld voor het vastleggen van dagelijks functioneren van mensen met problemen in de informatieverwerking. Het is ontwikkeld in Australië en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. Het PRPP kijkt naar het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).
Doel van de analyse:
• Het vastleggen van de mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen voor het verhogen van de mate van beheersing;
• Het verklaren van de gemaakte fouten en huidige mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen gericht op het verbeteren van de toepassing van strategieën van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

Het PRPP Assessment wordt in de Ergotherapierichtlijnen aanbevolen om het betekenisvol handelen van de cliënt met problemen in de informatieverwerking vast te leggen, op zowel het niveau van beheersing van de geobserveerde activiteit als de sterktes en zwaktes in de items van informatieverwerking.

 

Cursus
In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Het cursusmateriaal bestaat uit een cursusmap die u op de eerste cursusdag uitgereikt krijgt en bevat het Nederlandstalige instrument (en als achtergrondinformatie de originlele PRPP handleiding en theoretische onderbouwing in het Engels). De digitale informatie inclusief een persoonlijk digitaal PRPP Scoreformulier wordt u na afloop van de cursus per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het dagprogramma

Terugkomdag
Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages.

Docenten
Tijdens de cursusduur zijn twee docenten aanwezig. De 5-daagse cursus kan worden gegeven door Jochen Bilderbeek, Daniël du Corbier, Eveline Cranendonk, Sabine van Erp, Remco Klopper en Lieke Timmermans. Zij zijn allen PRPP-docent, lid van het internationale PRPP netwerk en ergotherapeut. De terugkomdag wordt gegeven door Jochen Bilderbeek en Remco Klopper.

Accreditatie en certificering
De 6-daagse PRPP Assessment cursus is voor 49 punten ADAP geaccrediteerd. Hiervan staan 39 punten voor de contacturen op de cursusdagen en 10 punten voor 10 uur zelfstudie. Deze zelfstudie vindt plaats in de avonduren en in de tijd tussen de 5-daagse cursus en de terugkomdag (6de dag).
Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dient u uw gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie. (Voor deelname aan de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

 

Cursuslocaties
De cursussen worden gegeven op twee locaties:

Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht.
Deze locatie is zowel per openbaar vervoer (trein) als per auto goed bereikbaar. Aristo Utrecht beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein, parkeerkosten voor 1 dag
€ 7,50. Rondom Aristo Utrecht liggen gratis maar beperkt openbare parkeerplaatsen.

Klik hier voor de routebeschrijving

Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.
Deze locatie is zowel per auto als per openbaar vervoer (trein en aansluitend bus) goed bereikbaar. Expo Houten beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen op eigen terrein, geen parkeerkosten.

Klik hier voor de routebeschrijving

 

Aanmelden voor de PRPP Assessment cursussen 2023

Voorgaande jaren was er een inschrijvingsdag eind mei waarop de inschrijving voor de cursussen in het jaar daarop startte. Door de huidige coronasituatie met kleinere cursusgroepen en een reservelijst van aanmeldingen als de cursusgroepen weer groter mogen zijn, is besloten die lijst van reservecursisten over te laten lopen in deelname aan de 2023 cursussen. Vandaar dat voor de PRPP Assessment cursussen in 2023 nu ook aangemeld kan worden, en er geen inschrijvingsdag eind mei komt.

De data voor 2023 zijn nog niet bekend, in volgorde van aanmelding kan voor de verschillende data gekozen en ingeschreven worden zodra die bekend zijn, naar verwachtingeind mei 2022.

Na inschrijving op datum volgt de factuur met een betalingstermijn van 30 dagen.
Het is aan de aanmelder om redelijk zeker van beschikbaar budget te zijn rond mei 2022, aangezien de termijn om te kiezen voor de data maximaal 10 dagen zal zijn.

Deze aanmeldlijst stopt als er voldoende cursisten en reservecursisten voor 2023 zijn aangemeld. Voor aanmelding gebruik onderstaande link of mail zelf aan:

 

Aanmelden-PRPP-Assessment-2023@ergologie.nl

 

Vermeld in de aanmeld-mail:
- als onderwerp van de mail: Aanmelding 2023 PA
- voor- en achternaam
- woonplaats
- telefoonnummer dat kan worden gebeld voor eventueel overleg
- mail-adres

Uw aanmelding wordt binnen enkele dagen bevestigd.

Uw inschrijving is compleet wanneer u na keuze van datum en na ontvangst van de factuur voor deelname het cursusbedrag heeft overgemaakt. U ontvangt een bevestiging van betaling en deelname.

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn leveringsvoorwaarden van kracht. Zolang er corona-maatregelen van kracht zijn wordt er in het voordeel van de cursist soepel met de voorwaarden omgesprongen.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als u een klacht heeft dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kunt u lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden