Ergologie

 

Ergologie volgt en hanteert strak de nieuwste overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het corona virus.

 

Bij deze cursussen is er als zesde dag een terugkomdag. Cursisten kunnen voor deze dag kiezen uit twee data, op beide data is plaats voor 50% van de cursisten waardoor er extra aandacht per cursist is.De PRPP Assessment cursus wordt in 2021 drie maal aangeboden. De oktober cursussen zijn op locaties, dit zijn geen on-line cursussen.

Maatregelen om veilig aan de cursus deel te nemen volgens de laatst geldende corona-richtlijn
Ergologie doet er alles aan  om de cursus verantwoord te kunnen geven. De afgelopen 3 cursussen die Ergologie in coronatijd op locatie heeft gegeven, hebben tot en met twee weken na de cursus niet tot incidenten geleidt. Klik voor alle info over deze maatregelen op het oranje infovlak links.

Iedere cursus biedt onder de corona richtlijn plaats aan 32 cursisten en 2 docenten. Iedere terugkomdag biedt plaats aan de helft van het aantal cursisten en volgt ongeveer 8 weken later op een vrijdag naar keuze (zolang het aantal cursusplaatsen dat toelaat). De cursus wordt in het Nederlands gegeven, de bijbehorende cursusmap bevat een Engelstalige handleiding.

 

PRPP Assessment cursus - 2021

• Cursus april
  Cursus data online: Vrijdag 16 + ma 19 + di 20 + wo 21 + vr 23 april - 2021
  Cursus data op locatie:
do 24 en vrij 25 juni 2021. Van 09.00 tot 17.00 uur.
  De terugkomdagen zijn gepland op woensdag 8 en woensdag 22 septemberr 2021
  Locatie: Expo Houten
8-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.525,-

• Cursus juni, corona-proof gepland:
  
(dit was de cursus van 5 t/m 12 maart)
  Vrijdag 11 + ma 14 + di 15 + wo 16 + vr 18 juni - 2021
  (dus van vrijdag 11 t/m vrijdag 18 juni, zonder de donderdag)

  
De terugkomdagen zijn gepland op vrijdag 10 en vrijdag 24 september.
  Locatie: Expo Houten

Cursus oktober: ma 4 t/m vr 8 oktober
  (+ terugkomdag 3 of 10 december 2021)

  De cursus is geheel gepland op locatie: Aristo Utrecht
  (Vanaf 25 september zijn er versoepelingen EN het coronatoegangsbewijs.
  Data en uitvoering blijven afhankelijk van de dan geldende corona-ontwikkelingen.

  Als hierin aanpassingen zijn worden de cursisten direct via mail geïnformeerd en
  wordt de info op deze site aangepast.)

6-daagse cursus inclusief terugkomdag
Cursusbedrag € 1.525,-

 

De PRPP Assessment cursus staat open voor ergotherapeuten die het betekenisvol handelen van kinderen en volwassenen met problemen in de informatieverwerking betrouwbaar en valide willen observeren en vastleggen.

Het Perceive, Recall, Plan and Perform systeem van taakanalyse is een gestandaardiseerd, klinisch redeneermodel dat gebruikt wordt om het handelen van de cliënt te observeren, analyseren en behandelen. Het PRPP systeem is een generiek instrument, ontwikkeld voor het vastleggen van dagelijks functioneren van mensen met problemen in de informatieverwerking. Het is ontwikkeld in Australië en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. Het PRPP kijkt naar het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).
Doel van de analyse:
• Het vastleggen van de mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen voor het verhogen van de mate van beheersing;
• Het verklaren van de gemaakte fouten en huidige mate van beheersing en het formuleren van behandeldoelen gericht op het verbeteren van de toepassing van strategieën van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996).

Het PRPP Assessment wordt in de Ergotherapierichtlijnen aanbevolen om het betekenisvol handelen van de cliënt met problemen in de informatieverwerking vast te leggen, op zowel het niveau van beheersing van de geobserveerde activiteit als de sterktes en zwaktes in de items van informatieverwerking.

 

Cursus
In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Het cursusmateriaal bestaat uit een cursusmap die u op de eerste cursusdag uitgereikt krijgt en bevat het Nederlandstalige instrument (en als achtergrondinformatie de originlele PRPP handleiding en theoretische onderbouwing in het Engels). De digitale informatie inclusief een persoonlijk digitaal PRPP Scoreformulier wordt u na afloop van de cursus per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het dagprogramma

Terugkomdag
Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback. Keuze voor een van de twee vrijdagen kan worden gemaakt bij aanmelding en wordt door Ergologie toegewezen zolang er plaats is.

Docenten
Tijdens de cursusduur zijn twee docenten aanwezig. De 5-daagse cursus kan worden gegeven door Lieke Timmermans, Jochen Bilderbeek, Sabine van Erp, Remco Klopper en dr. Esther Steultjens. Zij zijn allen PRPP-docent, lid van het internationale PRPP netwerk en ergotherapeut. De terugkomdag wordt gegeven door Jochen Bilderbeek en Remco Klopper.

Accreditatie en certificering
De 6-daagse PRPP Assessment cursus is voor 49 punten ADAP geaccrediteerd. Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen dient u uw gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie. (Voor deelname aan de cursus is ADAP-registratie niet noodzakelijk.)

Cursustijden
Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week starten de dagen om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

 

Cursuslocaties

Expo Houten - april en juni cursus
Deze 5-daagse cursus en de terugkomdag worden gegeven bij Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten. Deze locatie is zowel per auto als openbaar vervoer (trein en bus) goed bereikbaar. Expo Houten beschikt over gratis parkeerplaatsen op eigen terrein.
Klik hier voor de routebeschrijving Expo Houten

Aristo Utrecht - oktober cursus
Deze 5-daagse cursus en de terugkomdag worden gegeven bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. Deze locatie ligt direct naast NS Station Utrecht Lunetten en is ook per auto goed bereikbaar. Aristo Utrecht beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein, parkeerkosten voor 1 dag € 7,50. Rondom Aristo Utrecht liggen gratis maar beperkt openbare parkeerplaatsen.
Klik hier voor de routebeschrijving Aristo Utrecht

 

Bij inschrijving voor een cursus aangeboden door Ergologie zijn de volgende leveringsvoorwaarden van kracht:
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden

Als u een klacht heeft dan horen wij die graag en handelen wij die zo snel en zo goed mogelijk af. De klachtenprocedure kunt u lezen als punt 13 van de algemene leveringsvoorwaarden.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden