Ergologie

 

Ergologie volgt en hanteert strak de nieuwste overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het corona virus.

 

Klik hier om deze informatie als pdf te downloaden.

 

Genomen maatregelen om veilig de cursus te volgen,
volgens de laatst geldende corona-richtlijn

Ergologie valt als organisator van Post-HBO onderwijs op het gebied van ergotherapie voor zorg-professionals en organisaties onder de onderwijsinstellingen en trainingsinstellingen die onder de huidige coronaregels cursussen voor 30 personen mogen geven. De PRPP cursussen met de bijbehorende studiepunten vallen onder essentiële cursussen.

Ergologie doet er alles aan om cursussen verantwoord te kunnen geven. Bij de afgelopen cursussen die Ergologie in coronatijd heeft mogen gegeven, is tot 2 weken na iedere cursus geen coronabesmetting geconstateerd

.

De genomen corona-maatregelen

De gezondheid van cursisten en docenten staat voorop. Ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 voldoet Ergologie aan alle richtlijnen van het RIVM om veilig en verantwoord een cursus te geven. Het aantal deelnemers aan een cursus bedraagt inclusief de docenten maximaal 30 personen. De volgende maatregelen zijn verder genomen:

  • Bij binnenkomst van het pand is een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden verplicht. Dit geldt voor alle openbare binnenruimtes (de gangen, toiletten, receptie etc.). Alle aanraakvlakken in deze ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • Bij de entree staat een medewerker om cursisten de kortste weg naar de juiste ruimte te wijzen. Hier worden de geldende regels nogmaals toegelicht. Tevens worden de looproutes uitgelegd.
  • Bij de entree van het pand en opnieuw bij de ingang van de cursuszaal dienen cursisten de handen te desinfecteren.
  • Je zit in de cursuszaal op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar in examenopstelling. Iedere cursist behoudt alle cursusdagen de zelfde tafel en stoel.
  • Zolang je in de zaal aan je tafel zit mag het mondkapje af, zodra je opstaat en/of loopt is het mondkapje dragen verplicht.
  • In de middagpauze worden lunchboxen gebracht naar de cursuszaal, of kan de lunch uit per stuk verpakte items worden samengesteld. Dieetwensen kunnen van te voren aan Ergologie worden doorgegeven.
  • Lunch in de zaal aan je tafel of ga in de lunchpauze buiten wandelen, eten en gelijk een frisse neus halen. Buiten gelden de regels anderhalve meter afstand houden en niet meer dan twee personen bij elkaar.
  • Onder alle omstandigheden gelden de algemene regels, zoals regelmatig de handen wassen of desinfecteren, geen handen schudden, hoesten of niezen aan de binnenkant van de elleboog.
  • Aan alle cursisten wordt gevraagd gedurende twee weken na afsluiting van de cursus een corona-besmetting te melden aan Ergologie, zodat er controle kan zijn op een veilig resultaat van alle genomen maatregelen.

Cursisten krijgen voorafgaand aan de cursus door Ergologie een herinneringsmail toegestuurd. Hierin staan ook de dan geldende maatregelen vermeld.

 

Wat moet je doen, als je als cursist tijdens de cursus verkoudheidsverschijnselen krijgt?

Een cursist met verkoudheidsverschijnselen moet thuis blijven en ‘s morgens met Ergologie contact opnemen. Als de verschijnselen tijdens de cursusdag optreden moet de cursist op dat moment naar huis. Als de verkoudheidsverschijnselen binnen een dag weer bijtrekken kan de cursist weer komen.
Om één gemiste dag te overbruggen (en de cursus goed te kunnen vervolgen) is er per te missen dag een thuiswerkopdracht met vragen/opdrachten en moet thuis een video via internet worden gescoord. De opdrachten/score neemt de opgeknapte cursist de volgende dag weer mee en worden door de docenten besproken met de cursist.
Als een cursist in één dag niet is opgeknapt is verdere deelname aan de cursus helaas niet mogelijk. Deze cursist kan dan gratis opnieuw een volgende cursus geheel volgen.

 

De keuze van de locaties

Ergologie doet er alles aan om de cursussen veilig en verantwoord te organiseren. Dat begint met de keuze voor de locaties, in dit geval Aristo meeting center in Utrecht en Amsterdam, en Expo Houten in Houten, waarmee al jaren een goede samenwerking is.
Medewerkers van de locaties zorgen al bij het reserveren van de zaal voor verantwoord gebruik van het pand, receptionisten voor veilig ontvangst bij de entree, anderen voor verantwoord gebruik van de koffie- en thee-automaten, keukenpersoneel voor het veilig samenstellen van de lunchboxen, inpakken van etenswaren, etc.
Ook het pand zelf voldoet ruimschoots aan de gestelde richtlijnen: optimale luchtverversing en ventilatie door 100% verversing met gekoelde of verwarmde buitenlucht in de zalen (gebruikte lucht wordt separaat naar buiten afgevoerd), duidelijke looproutes naar de cursuszalen, en regelmatige desinfectering van raakvlakken in alle binnenruimtes zoals deuren, trapleuningen, toiletten, etc.

Bezoek de info-pagina van Aristo (inclusief instructievideo) voor het volledige protocol "Verantwoord samenkomen bij Aristo meeting center":
https://aristo.nl/veilig-samenkomen-bij-aristo-meeting-center/

Bezoek de info-pagina van Expo Houten met genomen maatregelen:
https://expohouten.nl/covid-19/

 

Ergologie doet er alles aan om cursussen veilig en verantwoord te laten verlopen.
Als je tips of vragen voor ons hebt, dan zien we die bij voorkeur graag gemaild aan info@ergologie.nl t.a.v. Titus Nietsch.

Als een cursus door veranderde omstandigheden toch niet kan worden gegeven, wordt de cursus uitgesteld naar een latere datum. Cursisten worden via de mail hiervan op de hoogte gebracht. Deze site wordt up-to-date gehouden en geeft dan de nieuwste informatie betreffende de uitgestelde cursus.

 

Terug naar de homepage

Terug naar de PRPP Assessment cursus 2021

Terug naar de PRPP Interventie cursus 2021

Terug naar de PRPP@Work cursus 2021

Terug naar De Vakantietaak 2021

Terug naar de PRPP Assessment cursus 2022